16.4.2012

Down under

Näkymät hotellihuoneen ikkunasta ovat toistaiseksi Darling Harbouriin eli Sydneyn keskustaan, mutta muutto oikeaan asuntoon on enää reilun viikon päässä. Jee! Lentäminen toiselle puolen maapalloa ja aikaerosta toipuminen ei tapahtunutkaan niin nopeasti kuin mitä kuvittelin. Kummallisesti päivällä nukuttaa ja yöllä tai aamuyöstä tulee heräiltyä ilman mitään kunnon syytä.

Nähtävyyksiä ei ole vielä tarkemmin käyty katsomassa, mutta onhan tässä kuukausia aikaa ja lähiympäristöön tutustuminenkin on vienyt aikaa. Kävellen pääsee onneksi keskustan alueella liikkumaan ja joka paikassa on rullaportaita jolla pääsee eri tasoille ja ylittämään tai alittamaan isot tiet kätevästi. Paikalliseen eläimistöön päästiin tutustumaan kiinalaisessa puutarhassa. Liskon pituus oli lähempänä metriä kuin puolta ja nähtiin myös hämähäkkin joka hädintuskin olisi mahtunut kämmenelle. Ilmeisen vaarattomia otuksia nämä isot, mutta sellaisia pienempiä hämähäkkejä pitää kuulemma varoa, koska ne purevat ja sattuvat. Miehen selkää sopivasti kiipesi sellainen jo, kun istuttiin puistossa. Iik.

Käväisin lankakaupassa jo ja ostin paikallista merinopitsilankaa, mutta pakkasin kyllä kotoakin mukaani lankaa ja se osoittautui ihan hyväksi asiaksi. Ulkomaiset langat ovat kalliita esimerkiksi Schoppel-Wollen Zauberball maksaa noin 20 euroa/kpl. Ulkomaisista merkkeistä bongasin ainakin Noroja, Debbie Blissiä ja Araucanian Rancoa. Loput olivat paikallisia merkkejä puuvillaa ja villaa. Käväisin myös toisessa lähinnä askartelukaupassa jossa oli myös lankaa, mutta pääasiassa akryyliä ja osa peräti Turkista tänne rahjattua. Australialainen akryyli oli kalliimpaa ja samalla hinnalla sai paikallista villaa oikeasta lankakaupasta.

2 kommenttia:

Näppi kirjoitti...

Ooh, upean väristä lankaa. Sen sijaan tuo lisko ei mussa minkäänlaisia riemunkiljahuksia, päinvastoin...

Mari kirjoitti...

Minä en selvästi tajunnut, että en eriyisemmin pidä matelijoista, kun hiivin kameran kanssa liskon perässä, että sain hyviä kuvia. Jälkikäteen nauratti, että olin vain innoissani kuinka iso lisko oli. :D