3.5.2010

Tilkkutäkki

Esittelin ensimmäiset leikatut palat ja yhden ommellun blokin noin vuosi sitten täällä ja silloin en tiennyt mihin pääni olin työntämässä.

Malli: Film in the Fridge blogista (linkin takaa löytyy vinkkejä ja mittoja, mutta ei varsinaista ohjetta)
Kankaat: Amy Butler, Eurokankaan käsityöpuuvilla ja vanu
Mitat: 195 cm x 135 cm
Inspiraatio: Pikku-Kettu Knits and Quilts blogin vanavedessä
Fiilis: Mä tein sen!!!

Minulla meni tämän valmistukseen noin 51 viikkoa. Keskeneräinen tekele vietti pitkiä aikoja kaapissa, koska en jaksanut kaivaa sitä esille ja ajatuskin jatkamisesta ärsytti. Tuntui etten saa aikaiseksi valmista täkkiä koskaan. Onneksi se alkuperäinen tekemisen into ja motivaatio kaivautui esiin jostain.

Olin jo pidempään haaveillut tekeväni tilkkutäkin ja kankaitakin olin ehtinyt haalia kasaan, mutta oikea ja sopiva malli odotutti. Kun näin Pikku-Ketun upean työn päätin viimein mitä mallia kokeilisin. Aloittelijan kannatti valita helpoksi harjoitteluksi malli johon ei itse asiassa ole ohjetta vain ainoastaan neuvoja ja mittoja. Onneksi minulla on muutama tilkkutyökirja joita olen lueskellut joten tiesin hiukan mitä pitää tehdä ja miten.

Tikkaukset tein omasta päästä ja ihan vain mutu-tuntumalla. Stressasin ihan turhaan tikkauksien onnistumista, koska omasta mielestäni ne näyttivät aluksi ihan kamalalle. Sen takia tämä melkein jäi kesken, kun kuvittelin, että tästä ei ikinä tule kaunista.

Kokoa täkille tuli muhkeat 195 cm x 135 cm ja torkkupeitoksi tämän alunperin suunnittelin. Värilliset kankaat ovat eri paikoista haalimiani Amy Butlerin kankaita. Muut materiaalit ovat Eurokankaasta. Ompelin käsin reunakaitaleen nurjalle puolelle ja muut saumat ovat koneella ommeltuja.

Olen kääriytynyt tillkutäkkiini jo viikon ajan sohvalla iltaisin ja koko ajan olen tyytyväisempi siihen! Tätä voisi joskus kokeilla uudelleen :) ehkä.

9 kommenttia:

Mags kirjoitti...

Upea, upea lopputulos!

Flikka kirjoitti...

Tosi hieno, ei tietäisi sen olevan eka tilkkutäkkisi!

hillanen kirjoitti...

Se on ihana!!

Maritta kirjoitti...

Aivan mieletön! Mahtoi tosiaan olla työtä tuossa. Tykkään väreistä, sopivat hyvin yhteen ja on kyllä aivan ihana! Ei voi kuin ihastella!

Maritta kirjoitti...

Mun blogissa on sulle tunnustus!

A-K kirjoitti...

Aivan uskomattoman hieno! Itsekin olen haaveillut tilkkutäkistä jo kauan, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi aloittaa. Muiden tekeleet aina herättävät oman innon. Ehkä kesällä... :)

Mari kirjoitti...

Kiitos teille kaikille kehuista :)

essi kirjoitti...

Tämä peitto kasvattaa yhä omaa tilkku-kuumettani. Itse en oikein uskalla edes koittaa, ei menisi aikaakaan ja koti alkaisi täyttyä kankaista. Ihana peitto, värit ovat aivan mahtavat.

ArualMaria kirjoitti...

Ihana tilkkupeitto! Voi kun tekisi mieli itsekin kokeilla; milloinkahan sitä uskaltaisi...