24.5.2010

Puuvillamyssy

Olen suunnitellut tekeväni itselleni puuvillaisen myssyn jo jonkin aikaa villaisten ollessa liian kuumia ilman kunnon pakkasia. Tarvetta tälle ei toivottavasti ole ennen ensi syksyä, mutta onpahan kerrankin valmiina odottamassa sesonkia.

Malli: Wurm by Katushika (pdf-lataus)
Lanka: Jaeger Aqua n. 112 g
Puikot: 3,5 mm ja 3,75 mm

Lankana on neuletakistani ylijäänyt puuvillalanka joten päädyin soveltamaan ohjetta. Arvelin langan olevan niin joustamatonta, että loin heti alussa 10 silmukkaa enemmän kuin ohjeen isoimman koon mukaan olisi pitänyt eli 120 silmukkaa. Jätin lisäykset tekemättä kokonaan ja lopussa kavensin ylimääräisen kerroksen [(2 oikein yhteen)*, *toista loppuun] ennen kuin katkaisin langan ja pujotin sen lopuista silmukoista läpi. Kuvittelin joutuvani neulomaan tämän muutamaan kertaan, koska epäilin koon osumista oikeaan heti. Sattumalta loin sopivan määrän silmukoita ja myssystä tuli täsmälleen sopivan kokoinen minulle.

Kuvat ovat taas klassisia otanpa itse omasta päästäni näpsäkästi kuvia vapaalla kädellä. Miten on mahdollista, että kaikissa tarkoissa kuvissa näkyi joko vain puoli päätä tai jotain ihan muuta, vastaavasti kuvat joiden pääosassa oli myssy olivatkin sitten epätarkkoja järjestään?

3 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Hienon pipon sait tehtyä!
Mullakin on ollut tarkoitus tehdä tämä "kevät / syksy" -versiona. Ajattelin Tennesseestä, kun sitä olis omassa jemeksessä... Samaa oon pohtinut tuon silmukkamäärän kanssa.. pitää varautua heti uusintaan! ;) Taitaa jäädä lähemmäs syksyä mun pipon teko, nyt ei oo fiilistä.

Maritta kirjoitti...

Kiva pipo! Mäkin oon ajatellut wurmia mutta varmaan vasta syksymmällä, sitten kun tarve on jo pakottava.

Mari kirjoitti...

Mä olen tyytyväinen, että kerrankin olen ajoissa :) yleensä tuollaiset jää mulla aina viime tippaan ja alan tekemään vasta silloin, kun neule pitäisi olla käytössä jo!