11.5.2010

Salvia

Jälleen yksi uusi pitsihuivi on nähnyt päivänvalon. :)

Langasta tuli heti salvian lehdet mieleeni, joten nimesin projektin Ravelryssä Salviaksi. Huivi on selvästi vihreä, mutta silti sopivassa valossa se näyttää aivan hopeanharmaalle.


Malli: #32 Beaded Shawl, Designer Knitting Spring/Summer 2010
Lanka: Ornaghi Filati Merino Oro, noin 78 grammaa
Muut materiaalit: Siemenhelmiä omista varastojen kätköistä
Puikot: 3,25 mm pyöröt ja sukkapuikko

Huivilla on mittaa huimat 190 cm x 95 cm. Neuloessani kuvittelin tekeväni kohtuu pientä yksilöä, koska käytin ohjeessa suositeltua pienempiä puikkojakin. Nähtävästi olen oppinut neulomaan löysemmin viimeinkin. Tein vahingossa yhden toiston enemmän peruskuviota kuin mitä ohjeessa oli neuvottu joten sekin kasvatti huivin kokoa.

Reunuksen pingotin oman pään mukaan, koska siemenhelmet loppuivat kesken ja tein sen ilman helmiä. Helmet ovat omista varastojen kätköistä ja niitä ei ollut mahdollista ostaa lisää. Helmien loppuminen ei haittaa ollenkaan minua, koska huivi on tarpeeksi näyttävä ilman niitäkin.

Tämä oli ensimmäinen neuletyöni mihin käytin helmiä ja helmet piti pujotella yksi kerrallaan oikeaan silmukkaan paikoilleen. Neulonta ja helmien pujotus oli muuten kivutonta, mutta johtuen helmien epämääräisestä laadusta en saanut niiden läpi aina käyttämääni koukkua. Käytin lisäapuna ohutta ompelulankaa jonka avulla sain itsepäisimmät yksilötkin yhteistyöhön. Tuollainen näprääminen hidastaa neulomista jonkin verran. Noin kuukausi minulla meni tämän valmiiksi saattamiseen ja odottamassa on jo yhdet langat anopin huiviin ja odottelen saapuvaksi kaverille tulevaan huiviin lankoja. Eli näitä tulee riittämään jatkossakin. :D

10 kommenttia:

paivis kirjoitti...

kaunis huivi. Minustakin helmien laittaminen huiviin on mukavaa, joskin vähän hartiohin käyvää puuhaa. Itse olen "helmittänyt" kaksi huivia ja varmaan jatkossakin joihinkin niitä laitan.

hillanen kirjoitti...

Hirmuisen ihana :)

Maritta kirjoitti...

Ihana ja valtavan kokoinen! Ja kauniin värinenkin.

Mags kirjoitti...

No ja jälleen suu ihastuksesta apposellaan katselen!! Todella kaunis!

Mari kirjoitti...

Kiitos kaikille :) mä olen vielä kahden vaiheilla pitäiskö antaa tämä lahjaksi jollekulle vai pitää itse kaulahuivina.

Pike kirjoitti...

Ihana, aivan upea! Ja harmi kun helmet ei kauhean hyvin näy...

juuli kirjoitti...

Onpa ihana huivi, kauniin värinen ja hento. Mutta miksen näe helmiä? Sulautuvatko ne niin hyvin?

Mari kirjoitti...

Pike ja Juuli kiitos :)

Helmet erottuvat oikeasti huivista ihan selvästi, mutta omat "taidot" :) valokuvaajana eivät riitä niiden esiin saamiseen kuvissa.

Hansu kirjoitti...

Ihana huivi! :) Ihana blogikin sinulla!

Mari kirjoitti...

Hansu kiitos ja tervetuloa! :)