12.12.2008

Sekalainen seurakunta

Jälleen ihan perusvillasukat miehelle Austermanin Step-sukkalangasta, jossa siis aloe veraa ja jojoba-öljyä (jos oikein muistan). Langan menekki on 80 g, koko on noin 40-41 ja käytössä Knitpicksin sukkapuikot kokoa 2,5 mm. En yrittänyt kohdistaa raitoja vaan annoin mennä miten ne nyt sattuivat osumaan. Nuo puikot ovat muuten ihan älyttömän hyvät, luistavat kuin unelma. Ymmärrän kyllä miksi niitä kehutaan. Eikä ainakaan toistaiseksi niistä ole tullut iho oireita minulle. Sukan pingottimena toimii muuten paksusta pahvista leikattu jalanmalli toimittaa virkansa ihan loistavasti, täytyy vain etsiä varastoista lisää tuota pahvia ja tehdä toinen.

Joulukortitkin sain valmiiksi ja kerrankin ennen viimeistä mahdollista päivää. Kaikissa on sama aihe ja tarvikkeet, vain värit vaihtelevat taustoissa Kuvassa siis sekä kortin ulkopinta että sisäpinta.

Eilen valmistui olkalaukku aikaa meni minulla pidempään kuin ohje sanoo, mutta toisaalta olen aika hidas ompelija ja lisäilin taas omia juttuja joiden miettimisessä meni aikaa. Ohjeen löysin netistä Ric-Rac: 1 Hour bag-tutorial josta otin mallin ja vinkkejä ompeluun.

Miten ihmeessä kassista saa kuvia niin, että niistä saa jotain selvää? Olisin kyllä tarvinnut yhden extra-parin käsiä avuksi. Huoh, olipas homma. Käytin vahvistukseen vain ohutta kiinnisilitettävää tukikangasta, mutta ajattelin kyllä, että ostan vahvempaa tukihuopaa (onkohan sen nimi tuo?) ja teen vielä ainakin toisen kassin samalla kaavalla. Kyllä tämä silti ihan käyttökelpoinen yksilö on ja olen suorastaan ihmeissäni miten hyvin sain onnistumaan kaikki saumat ja muut yksityiskohdat. Tuota ohjetta voin siis suositella, koska jos minä siihen kykenen niin kuka tahansa muukin pystyy.

Tarviiko edes selittää? Noron sukkalanka kutsui niin voimakkaasta hyllystä, että yksi eksyi kassiin mukaan, kun huomasin niitä Koskikeskuksen käsityöliikkeessä. Haaveilin jo Kädentaitomessuilla kerästä, mutta en malttanut ostaa kalliin hinnan takia. Heti kotiin päästyäni sitten jo harmittikin etten ostanut, nyt oli pakko heti ostaa. Tässä nyt mietin alanko heti kutoa sukkia itselleni vai koetan tehdä jotain vanhoja pois alta...nääh, ei kun Noron kimppuun heti! Johan se on ollut yhden vuorokauden paikallaan ihailtavana keskellä olohuoneen pöytää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wau. Tykkään kasseista ja tämä on todella kiva.

Mari kirjoitti...

Malli on minustakin kiva :) kankaat olisi hankittuna toistakin yritystä varten jahkas saisin vain aikaiseksi.