22.12.2008

Huiveja vaan ei muuta

Viime viikko oli todellinen epäonnen viikko sukkien saralla. Noro ei halua muotoutua miksikään, paitsi epämääräiseksi mytyksi ja sitä myttyä väsätessäni katkaisin yhden KnitPicksin puikkoni. Nyt oli jo kolmas yritys menossa ja ei onnistu, ei sitten millään. Siis ainoa asia mikä kenkkuilee on kantapää, muuten ei ole ongelmaa langan kanssa. Tiimalasikantapäätä tehdessäni jää ihan onnettomat raot ja perinteinen kantapää on susiruma noiden raitojen keskellä.Ylempänä viimeisin ja alempana ensimmäinen yritys. Argh...no tuuppasin mytyn hautumaan ja aloitin muita projekteja.


Toinen projekti toisesta langasta ja lopputulos oli valitettavasti sama: kerä 7 veljestä -lankaa ei myöskään halua muotoutua minkäänlaiseksi sukaksi vaikka kuinka yritän, kaikki yrittämäni malli kuviot näyttävät oudoilta ja epäsiisteiltä. Olen ehtinyt jo purkaa yritelmäni tai molemmat yritelmäni joten niistä ei ole kuvia.

Valokuvatkin epäonnistuivat ihan täysin. Blaah, pitäisi kai uskoa kameraa ja sen vienoa pyyntöä ladata akku. No onneksi sentään yksi onnistuminen tuli, tosin siitä täytyy ottaa myöhemmin vielä tarkempia kuvia, joista jopa näkisi jotain muutakin kuin epämääräistä sumeutta. Lankana on Rosa Matildasta Kädentaitomessuilta ostamani Schoppel Wollen Mohair Lady. Huiviin käytin yhden kerän lankaa ja yli jäi peräti yksi metri lankaa. Puikkona käytin 5,5 mm KnitPicksin pyöröpuikkoa ja neuloin todella löysää koko ajan. Onnenlehti-huivin ohjeen löysin netistä. Tein sitä vain niin pitkälle kuin lankaa riitti eli keskellä kolmeen kokonaiseen mallikertaan korkeussuunnassa ja rapiat päälle. Taisi tulla aika passelin kokoinen kaulahuivi itselle, huivin mitat ovat 126 cm yläreunassa ja korkeus 66 cm.


Kun ei kerran sukat onnistu joten jatkan huivien neulontaa suosiolla. Omppu-huivin ohje löytyi netistä ja oikein mukava ohje onkin, jopa minä onnistuin oppimaan sen jo suurinpiirtein ulkoa. Kutominen käy mukavasti tv:tä katsellessa eikä ole ollut pelkoa mennä sekaisin. Lankana on Novita Rose Mohair.

Kutoessa huomasin kyllä eron kahden mohair-langan välillä. Rose Mohair nitisee puikoilla vaikka on puiset puikot. Mohair Lady tuntuu puikoilla pehmeämmälle ja joustavammalle. Kenties selitys on, että langassa on 80% KidMohairia ja vain 20% polyesteriä. Varoituksen sanan voin sanoa Mohair Ladysta, nimittäin karvoja riittää kyllä kaikkialle muuallekkin kuin huiviin, niitä saa nyppiä urakalla vaatteista.

Edit: Palkataan oikolukija, haamuilut johtuvat kirjoitusvirheiden korjailuista, joita riittää vieläkin. Olen täysin sokea omalle tekstilleni aina, en huomaa pilkkujen uupumisia tai karkeita kirjoitusvirheitäkään.

Ei kommentteja: