11.12.2008

Itämaisia ristipistotauluja

En edes ole ajatellut ennen, mutta näitä kuvatessa huomasin, että minulla on selvästi jokin kaukoidän intohimo. Jostain syystä olen tehnyt ristipistotauluja vain ja ainoastaan kyseisestä aiheesta. Geisha-aiheinen on ensimmäinen taulu jonka tein.

Orkideataulu on muuten valmis, mutta en ole saanut kehystettyä sitä vielä, vaikka muistaakseni kehyksetkin on valmiina jo kaapissa. Helpohko työ verrattuna kahteen muuhun.

Sudenkorento taulu on vielä vähän kesken, ollut jo aika kauan tuossa tilassa. Kaikissa kolmessa taulussa on käytetty kultalankaa pistoihin ja minä inhoan sen käyttöä. Saan sen aina solmuille ja katkeilemaan tai sitten se venyy kummallisesti. Nostin tämän työn nyt näytille, että saisin aikaiseksi sen viimeistelyn. Tämä viimeinen on ollut selvästi työläin kaikista, johtuen pienempi ruutuisesta kankaasta. Kaikki kolme työtä on siis laskemalla tehtäviä ristipistoja.

En muista enää mikä on mallit on tilattu mistäkin, mutta joko Ateljee Margarethalta tai Kirjokkaasta nämä kaikki on tilattu. Kaikki kolme olivat valmiita paketteja.

Ei kommentteja: