7.8.2014

Makeaa mahan täydeltä

Viimevuotisia marjoja riittää vielä pakkasessa joten eilen illalla paistoin piirakan huolimatta kuumuudesta. Yllättäen leipomus ei ehtinyt jähtyä niin nopeasti, että sitä olisi voinut maistaa. Sisällähän meillä on vaatimattomasti 30 lämmintä millä lienee osansa asiaan ja jääkaappiin ei viitsi tunkea mitään kauhean lämmintä, kun varmasti laitteet pöhisee jo valmiiksi tuskissaan.

Toisaalta kerrankin sain räpsäistyä kuvan tekeleestä. Yleensä mahdollinen idea ylipäänsä kuvata tulee vasta siinä vaiheessa, kun murenet on jäljellä. Pitäisi varmaan nostaa kamera kunniapaikalle keskelle ruokapöytää jolloin sen näkisi niin keittiössä kuin olohuoneessakin heti. Eilinen pitsa esimerkiksi jäi kuvaamatta, koska ei tullut mieleenkään moinen asia ja kamera majaili paikallaan laatikossa.

Reseptin napsaisin Yhteishyvän sivulta ja tein likimain ohjeen mukaan. Käytin voita margariinin sijaan, jätin vaniljasokerin kokonaan pois ja marjoina laitoin puoliksi puolukkaa ja mustikkaa. Seuraavalla kerralla vaihdan kyllä makeutetun maustetun jogurtin tilalle maustamatonta, koska piirakasta tuli turhan makeaa.

Jogurtti-marjapiirakka
 
Pohja:
150 g margariinia (tai voita)
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Täyte:
  3 dl vaniljajogurttia (suosittelen maustamatonta)
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
300 g pakastekuningatarmarjoja jäisenä
2 rkl perunajauhoja

Pohjan ainekset kananmunaa lukuunottamatta nypitään keskenään ja lopuksi sekoitetaan 
kananmuna joukkoon. Taikina jää vähän löysäksi joten valmistele se etukäteen ja anna levätä kelmutettunajääkaapissa niin kauan, että se on kaulittavaa. Sekoita jogurtti, munat ja sokeri. Kauli 
taikina pyöreäksi levyksi ja nosta leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (halk. 24 cm). Painele
 taikina vuokaan ja pistele pohjaan reikiä haarukalla. Sekoita perunajauhot jäisiin marjoihin. Levitä 1/3 marjaseoksesta piirakan pohjalle. Valuta päälle jogurttiseos ja levitä päälle loput marjat. Paista 
piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti.

Tässähän alkaa tunte itsensä ihan aikuiseksi, kun pitää juoda kahvia ja valittaa siitä tulevan kauhean kuuma. Muistan joskus nuorempana ihmetelleeni asiaa ja todenneeni, että onko sitä ihan pakko juoda.

Tilkkutäkki pääsi jo paikalleen sohvalle ja sille se kyllä näyttääkin. Olisi ehkä kannattanut räpsäistä kuvat ennen kuin siinä röhnötettiin yksi ilta. Ja nykäistä vaikka mattokin sohvan alta suoraan. Ja ojentaa tyynyjä ja ja ja...saisikohan jostain lainattua assistenttia jotka kiillottaisi ja puunaisi kodin näyttämään kuin lehdestä repäistyltä, että kehtaisi vilauttaa ottamiaan kuviaan ilman kauheaa tuskaa elämisen merkeistä. x)

Ei kommentteja: