26.4.2012

Pipo ja sormikkaat

Vaikea uskoa, että vielä muutama viikko sitten nämä olivat käytössä kotona. Valmistuivat juuri sopivasti silloin iskeneeseen takatalveen.

Malli: Molly (rav it)
Lanka: Handu BFL, 70 g
Puikot: 3,5 mm ja 4,0 mm

Handun BFL oli juuri oikean paksuista Mollyyn, mikä kyllä ohjeistaa käyttämään worsted paksuista lankaa, vaikka tämä on merkitty dk paksuiseksi Ravelryssä. Omaan päähän sopiva myssy syntyi seuraamalla ohjetta kirjaimellisesti. Vihreän sävy on täydellinen ja lisäksi lanka neuloutui todella nätisti. Kuvissa pipolle ei ole lankojen päättelyn jälkeen tehty muuta kuin kiskaistu päähän, vaikka yleensä pyrin kastelemaan kaikki neuleet. Tämän ei vaatinut mitään siloitteluja.

Malli: Tähkäpää Neulekirjasta (rav it)
Lanka: Handu merinosukkalanka, 50 g
Puikot: 2,5 mm

Sopivasti varastoista löytyi myös toista Handun lankaa käytännöllisesti katsoen samassa sävyssä joten myssylle piti neuloa yhteensopivat sormikkaat. Lankaa kului vain puolikas vyyhti vaikka tein isoimman koon mukaan ja neuloin niin tiivistä pintaa kuin pystyin.

Tilasin vihreää BFL-lankaa aikanaan kaksi vyyhtiä, mutta Ilulle oli käynyt joku pieni sählinki ja vyyhtejä ei ollutkaan kuin yksi olemassa ja sain sen yhden puuttuvan korvaukseksi kaksi vyyhtiä ihan saman väristä Kashmirsukkalankaa. Oo mitä palvelua sanoisin. Niistä kahdesta saatta muotoutua vielä settiä täydentämään jokin huivi!

8 kommenttia:

ArualMaria kirjoitti...

Hieno setti!

Hanna kirjoitti...

Kaunis on setti!
Punastuneena täällä kysyisin:
Mitä on BFL-lanka?
Siitä puhutaan monessa blogissa ja en ole ikinä kehdannut kysyä mitä se on.

Neulisti kirjoitti...

Ihanat pipo ja sormikkaat!

Mari kirjoitti...

ArualMaria :) kiitos.

Hanna, kiitos ja en muuten minäkään tiennyt joskus mitä tuo BFL on ja ihmettelin. Kun aloitin kehräämisen, monet suositteli aloittamaan BFL:lla ja sitten piti etsiä mitä ihmettä se oikein on. BFL on yksinkertaisesti lammasrotu jonka nimi vain lyhennetään, Blue faced leicester koko komeudessaan eli villaahan se vain on. :)

Neulisti, kiitos :)

Näppi kirjoitti...

Kevään vihreä setti, vaikka talvea varten tehty. Komia väri.

amuk kirjoitti...

KOMIA PARI :)

Mari kirjoitti...

Näppi :) kiitos ja vihreä kelpaa oli vuodenaika mikä tahansa!

amuk :) kiitos

JossuP kirjoitti...

kyllä on nätti setti joku saattais vähän apinoida, mutta eri väreillä