18.9.2008

Sekalainen seurakunta

Harmittaa vietävästi. Tilasin The Bead Smithin BRASS WIRE with copper core 0,8 mm -lankaa eräästä helmikaupasta. Kieputin lankaa puikolle, sahasin ja aloin punomaan verkkoketjua, ei tullut mitään. Ihmettelin, purin, koetin uudelleen ja en ymmärtänyt missä vika, koska olin vastaavalla puikolla, langanvahvuudella ja kuparilla saanut ketjun onnistumaan ilman mitään hankaluuksia. Hetken ihmettelyn jälkeen aloin vertailemaan lankaa vastaavaan kupariin ja voi *piip*, se olikin sitten 1 mm vahvuista lankaa vaikka pakkauksessa lukikin 0,8 mm. Tehtaalla siis on tullut pakkausvirhe. No ei siinä muu harmita kuin hukkaan mennyt aika ja lisäksi lenkkejä katkeili, kun vääntelin niitä useampaan kertaan. Meni innostus vähäksi aikaa.

Kiukusta sahasin lisää lenkkejä (en ollut ehtinyt edes sahata kaikkia mitkä olin kieputtanut puikolle) ja punoin sahaamani lenkit piinaksi, työn jälki ihan kamalaa. En muutakaan keksinyt mitä niistä voisi tehdä ja sekin jäi vähän löysäksi mielestäni. No mitä tästä opimme, kannattaa aina tarkistaa johonkin taattuun vertailukohtaan, että lanka on oikean vahvuista.

Piinat rivissä ja se todellinen murheenkryyni keskellä.

Koruileminen ei edellisen episodin takia innostanut eilen yhtään, mutta jotain teki mieli tehdä joten aloin kutomaan pitkästi aikaa. Löysin netistä www.ullanneule.net sivut ja sieltä otin kokeiluun huiviohjeen Lehmus.

Turkoosi huivi Novitan Kotiväki-langasta.

Tämä seuraava on vanhempi virkkaustyö, joka on ollut kesken jo pitkään. Aina silloin tällöin teen siihen rivin pari ja laitan sitten taas syrjään. Ohje on Novitan koti kevät-syksy 2003 -lehdestä. En sentään vielä tuolloin ole sitä aloittanut vaan alle kaksi vuotta sitten. Laitoin kuvaan CD:n antamaan mittasuhteita.

Vaaleanvihreä liina Novitan Virkkauslangasta.

Ei kommentteja: