30.8.2012

Onko pakko...

...keksiä otsikko. Ei ole runosuonta annettu joten montako kertaa kehtaa laittaa otsikoksi vaikkapa sukat tai mallin nimen? Ehkä muutkin kärvistelee saman asian kanssa? Onko sillä loppujen lopuksi väliä edes.

Ravelryssä oli ja meni Ravellenic Games 2012 kisat ja minä osallistuin mahtipontisesti neulomalla ohuesta langasta neuletakin itselleni. Ei mennyt niinku Strömsössä taaskaan. Neuloin niin paljon ja nopeasti kuin jaksoin ja sain kyllä työn ajoissa.

Malli: Slow line (rav it)
Lanka:  Cascade Heritage Silk, noin 4 vyyhtiä
Puikot: 4,00 mm

Neuleessa ei ole kuin yksi vika, selkäosa on liian leveä joten takki valuu ikävästi alaspäin auki pidettäessä. Pikkiriikkinen mallitilkku jonka neuloin ei kertonut totuutta, kastelu venytti neuletta reippaasti. Kun neuletta pitää kiinni niin se istuu kyllä nätisti joten kyselin jo Ravelryssä vinkkejä ja täytyy kokeilla niitä kotiin päästyäni sitten joskus. Purkaminen ja uudelleen neulominen ei ollut ensimmäisenä omalla listalla. Lanka on kyllä niin kivan tuntuista, että jos en saa mitään järkevää korjausta tehtyä niin sitten päädyn purkuun ja uusintaan.

Piti neuloa jotain helppoa ja pientä edellisen jälkeen joten tartuin sukkalankoihin ja ajattelin tehdä itselleni sukat. Ei mennyt nekään niin kuin piti, tuli vähän turhan isot omaan jalkaan joten mies sai nätit sukat. Jospa sitä sitten seuraava kerta toden sanoisi itsellekin. Jalat kuvissa on taas vaihteeksi omani.

Malli: Broken Seed Stitch Socks (rav it)
Langat: Drops Fabel,Yarngrimoire Pick-a-sock, Medicated Merino Soliloguy Sock Yarn
Puikot: 2,75 mm

Ohje ei varsinaisesti ole ohje vaan oletuksena on, että osaat neuloa perussukat. Minä aloitin varpaista käyttäen Knittyn mainiota ohjetta ja lisäsin niin, että yhteensä silmukoita oli 64. Pikku hiljaa tuo tapa neuloa sukat alkaa tulla tutuksi, mitä nyt en tosiaan osannut mitoittaa jalkaterän pituutta oikein. Muuten olisin voinut purkaakin sukkia, mutta neuloin nämä pikku nöttösistä jotka jäivät muista projekteistä, ei oikein innostanut enää pätkiä lankaa lisää, kun purkaessa ne olisi kuitenkin ollut solmussa keskenään. Langan päitä oli pääteltävänä sellainen määrä, että yksi ilta meni niiden parissa väkertäessä. Nyt voisi sanoa, että rinta rottingilla kohti uusia pettymyksiä. :D

1 kommentti:

Tanja kirjoitti...

Kovin sievän neuletakin olet tehnyt. Toivottavasti tuohon istuvuusongelmaan löytyy ratkaisu, eikä tarvitse laittaa purkuun. Sukatkin ovat hienot ja mukavan raikkaan väriset. Tuota mallia täytyy kokeilla itsekin! :)

Sinulle on tunnustus blogissani. :)