17.8.2012

Grace

Sukkahinku iski joten piti Ravelryssäkin kysellä sopivaa ohjetta ja ajatuksena oli jotain vähän pitsistä. Grace-sukat Knittysta iskivät heti, kun joku vinkkasi ne joten samantien ne päätyivät puikoille.

 
Malli: Grace (rav it)
Lanka: Cascade Heritage Solids, ihana väri nimeltään mustard (numero 5652)
Puikot: 2,75 mm

Malli aloitettiin varpaista ja muistaakseni tein isomman koon mukaan, jostain syystä en ole muistanut merkitä ylös. Lankaa kulutin arviolta 70 grammaa ja ainoa muutos oli nyppyihin lisätty yksi ylimääräinen silmukka. Ohjeen mukaan tehtynä nypyt olivat niin pienet, että hädintuskin näkyivät. Päätin, että jos kerran teen ne niin teen sellaiset, että ne myös näkyy.

Nämä on aloitettu kuukausi sitten jo, mutta innostuin osallistumaan Ravellenic Games-kisoihin ja se kisaneule vei 16 päivää välistä, sukkien viimeistelyyn meni lopulta vain muutama tunti. Mallineule oli helppo ja opin sen ulkoa joten sukkia pystyi neulomaan ilman kaavion tuijottamista.

Yleensä en laita tänne blogiin näkyviin purkuun menneitä keskeneräisiä, koska niitä kertyy säännöllisesti. Joskus niitä kertyisi enemmän kuin valmistuneita, saatan kokeilla langasta useampaakin asiaa ja neuloa vaikka sukkia mallikuvion verran ja todeta, että ei toimi ja purkaa tekeleen pois ja kokeilla jotain muuta. Kuuluu ikäänkuin omaan neulontaprosessiini yrittää löytää lanka ja ohje jotka sopivat toisiinsa.

Malliesimerkki sukasta, neuloin ensimmäisen varpaita vaille valmiiksi ja totesin, että ei toimi ei, purkuun. Purkaminen nyt vain kuuluu osana harrastukseen vaikka se aina kismittääkin. En vain osaa tehdä työtä loppuun, jos jokin siinä ei vain toimi mielestäni. Vaihtoehtona on joko työntää kaappiin ufoutumaan tai purkaa reilusti heti pois.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Minä kuulun myös purkajiin. Jos työssä jokin ei toimi, on sitä turha tehdä valmiiksi. :)

Sukat ovat kyllä kauniit. Kunpa joskus itselläkin olisi hermoja tehdä noin kauniit...

Heidi kirjoitti...

Upeat sukat! Tosi kauniit. Mutta voi miksi varpaista aloittaen, se tekniikka kun ei ole yhtään minun juttuni... ;)

Ninnu kirjoitti...

Hienot sukat!

Mari kirjoitti...

Hanna, nämä sukat ainakin oli yllättävän yksinkertaiset ja kiitos. :)

Heidi, kiitos :) mä olen vasta oppinut tekemään "väärään" suuntaan sukat.

Ninnu, kiitos :)