17.9.2010

Harmaa hiiri

Featherweight cardigan valmistui reilussa kahdessa kuukaudessa. Sileän neulominen on niin tylsää, että piti välillä keksiä muuta tekemistä.

Malli: Featherweight cardigan by Hannah Fettig (Rav it)
Lanka: Wollmeise Lacegarn, väri Maus jung, menekki 235 g
Puikot: 3,75 mm ja 3,5 mm

Takki on muuten neulottu 3,75 mm puikoilla, mutta hihansuun resorit pienemmällä puikkokoolla, koska minulla ei ollut sopivaa lyhyttä pyöröä tai sukkapuikkoja. Hihansuiden päättelyn tein Knittystä löytyvällä Jeny's suprisingly stretchy bind off ohjeella. Olisi pitänyt päättellä etureuna samalla lailla, mutta tein sen tavallisesti ja päättely tuntui vedättävän takkia kasaan ärsyttävästi. Kastelun ja venyttelyn jälkeen reuna antoi onneksi periksi joten säästyin uudelleen päättelyltä.

Etureunan mallikuvio poikkeaa alkuperäisestä ohjeesta ja olen ottanut sen Modasta (4/2010 malli 51). Muuten noudatin suurinpiirtein ohjetta :D suomeksi siis sama: tein jotain muutoksia lisäyksiin, mutta en muista mitä. Lisäsin ainakin muutaman silmukan enemmän etupuolelle kuin takakappaleen puolelle. Pitäisi tehdä muistiinpanoja neuloessa.

Aloittaessa pelkäsin langan loppuvan kesken ja mietin tekeväni lyhyemmät hihat. No tuli täysipitkä takki ja hihat ja lankaa jäi reilusti (77 g), joten siitä ei ollut huolta. Kuvassa olen rutannut hihoja kasaan. Toinen asia josta murehdin oli värijuoksut langassa. Koska se on käsinvärjättyä odotin, että jossain kohtaa tulisi lätäköitymistä tai jotain muuta outoa. En voi uskoa miten tasaisesti koko iso vyyhti on värjätty!

Fiilis: tästä tuli käyttöneule. Ohuille ja kevyille neuletakeille on ainakin minulla enemmän käyttöä kuin paksuille ja painaville. Mieli hinkuu tekemään heti toisen version, paksuilla raidoilla kahdella tai kolmella värillä. :)

Mitään tunnustamatta lisää Wollmeisea on kotiutunut taas pitkällisen tauon jälkeen. Lacegarn My old Blue Jeans, 100% merinoa pinaatti ja tädit.

5 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Ihana se on! En malttaisi odottaa omaa, jahka pääsen tekemään...ensin pitää saada se oikea pitsilanka. :)

Mari kirjoitti...

Hillanen, kiitos :) Pitsilangassa on metsästämistä! Mä mietin tosiaan toisen neulomista, kunhan vaan keksin sopivat värit raidalliseen versioon!

KnittingArchivist kirjoitti...

Mielettömän kaunis! :) WM on tosiaan yllättävän riittoisaa lankaa.

Mimmi75 kirjoitti...

Tuo on niin ihana takki! Mun piti sun innoittamana hankkia tuo ohje, ja aion myös tehdä sen jossain vaiheessa wm:sta.
Hieman meinasi kyllä huvittaa tuo "Mitään tunnustamatta..."-lause!

Mari kirjoitti...

Ellie kiitos ja vaikka tämä oli jo toinen villatakki WM:stä niin yllätyin tuosta riittoisuudesta täysin.

Mimmi75, noita vyyhtejä aina vain ilmaantuu jostain lähipostiin :D eikun ne lisääntyy lankalaatikossa keskenään!