23.9.2010

22 leaves shawlette KAL

Spoiler Alert!!! Kuvat valmiista kokonaisesta huivista ovat postauksen lopusta mikäli joku haluaa säilyttää jännityksen omaansa neuloessa. :)

Tämä mysteerihuivi KAL oli todellinen pikaneulonta. Olin myöhässä aloituksen kanssa, koska en osannut päättää mistä langasta tekisin oman versioni. Ensimmäinen vihje tuli perjantaina ja aloitin vasta maanantaina neulomaan jolloin oli jo tullut useampi vihje. Kun olin saanut 4 ensimmäistä vihjettä neulottua tulikin jo 5. ja viimeinen.

Neuloin huivini siis kolmessa päivässä valmiiksi yhteen putkeen. Taisin samalla kiriä muut kiinni ja mennä maalisuoralla ohi useimmista. :) Eihän tämä ollut mikään kilpaneulonta, mutta jotenkin en malttanut päästää käsistä työtä, kun uusi vihje oli aina odottamassa. Malli on minusta suhteellisen helppo ja joutuisa valmistua, lopputulos on kaunis ja näyttävä. Ainoa missä piti olla tarkkana oli lukuisat tuplalangankierrot ja niiden neulonta nurjalla.

Malli: 22 leaves shawlette by Päivi Lankakomero-blogista
Lanka: Schoppel-Wolle Zauberball, menekki 86 g
Puikot: 3,5 mm

Puikkokoko tuntui todella pieneltä aluksi, mutta päätin koittaa onneani ja huivista tuli kuin tulikin tarpeeksi iso eli n. 43 cm x 120 cm. Olen siis opetellut neulomaan löysemmin ja rutistamatta puikkoja sormet kipeinä. Täytyi muuten laskea valmiista huivista lehtien määrät ja on siinä ne nimenmukaiset 22 lehteä :)

Kiitos Lankakomeron Päiville, joka järjesti neulontatempauksen meidän kaikkien iloksi!

12 kommenttia:

Seijasisko kirjoitti...

Tosi kaunis.<3 Tämä lanka sopii upeasti huiviin.

Maikki kirjoitti...

Hienosti sopii vanka tähän huiviin! Oliko sulla paksumpaa vai ohuempaa versiota Zauberballista?

Ja hurjan nopea olet kyllä ollut! Minä pysyin hyvin vauhdissa neljännen vihjeen loppuun saakka, mutta sitten totesin että kai sitä vapaahetkinään on joskus tehtävä jotain muutakin kuin neulottava :). Nyt viimeinen vihje ja huivintekele odottaa (toivottavasti) rauhallisia tulevan viikonlopun iltoja, olen nimittäin päättänyt nauttia huivin lopun neulonnasta täysin siemauksin! :)

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Todella kaunis ja upean sävyinen! Epäilin kuinka liukuvärjätty lanka soveltuisi tähän huiviin, mutta tämä lanka ainakin tosi hyvin.

Maritta kirjoitti...

Siitä tuli kaunis! Vähän oon jännityksellä seurannut, että minkälainen tuosta tulee. Sinä oot kone näiden huivien kanssa! :D Ja ihanasti tuo lankakin sopii tuohon.

ArualMaria kirjoitti...

Siitä tuli ihana! Yllättävän hyvin muuten sopii tuo liukuvärjätty lankakin tuohon, enpä tullut ajatteleeksikaan, että Zauberballista olisin voinut tehdä. Mulla on siis kans sama malli työn alla, vasta aloitin (mattimyöhäisenä). :)

Mari kirjoitti...

Seijasisko, kiitos :)

Maikki, kiitos ja tuo on sitä sukkalankavahvuista Zauberballia 100g/420m kerässä :) Mä innostuin niin ohjeesta, että kilkutin loppuun heti.

Päivi, kiitos. Mäkin vähän yllätyin lopputuloksesta, mietin pääni puhki sopivaa lankaa, koska en halunnut ihan ohuesta langasta neuloa :) värivaihtelut ei onneksi vie kaikkea huomiota kauniilta malliltasi.

Maritta, kiitos :D jostain syystä pitsikuviot valmistuu kuin itsestään mun puikoilla.

ArualMaria, kiitos. Liukuvärjätty lanka oli pieni riski, mutta sopi onneksi malliin :)

KnittingArchivist kirjoitti...

Todella kaunis huivi niin malliltaan kuin väriltäänkin. :)

Altocumulus kirjoitti...

Todella kaunis! Ja kiva kun sai sulta mitatkin tietoon. Osaa arvioida omaansa sitten kun joskus sais aikaiseksi aloittaa!

miumu kirjoitti...

Oijjoi miten hieno!

Pirena kirjoitti...

Tulipa siitä kaunis. Itse aloitin myöhässä ja olenkin vasta alussa, 35 krs:lla.

Leena kirjoitti...

Tosi kaunis liukuvärjätystä langasta neulottuna. Minä tein yksivärisenä. Taidanpa kokeilla joskus liukuvärjätyllä langalla neuloa ohjetta.

Mari kirjoitti...

Kiitos :) Ellie, Altocumulus, Miumu, Pirena ja Leena.