1.3.2010

Tarpeistoa keittiöön

Päätin sitten minäkin viimein tarttua villitykseen neuloa tiskiluutuja. Nämä kaksi pääsevät heti käyttöön ja mikäli ovat toimivia niin lisää seuraa. Kerä Allinoa tuli kaupantekijäisinä muiden lankaostoksien ohessa joten juuri muuhun siitä ei olisi riittänytkään. Malleja tuntuu löytyvän Ravelryssä joka lähtöön ja tympiinnyin niiden selailuun joten omasta päästä The Knitter's Biblen avulla nämä syntyivät ilman mainittavampaa aivotyötä. Reunus on molemmissa helmineuletta. Ensimmäistä varten loin 51 ja toista varten 55 silmukkaa.

Malli: omasta päästä, mallikuvio Basketweave Stitch TKB:sta
Lanka: BC Garn Allino, noin 22 grammaa
Puikot: 3,5 mm

Malli: Omasta päästä, mallikuvio Pennant Stitch TKB:sta
Lanka: BC Garn Allino, noin 24 grammaa
Puikot: 3,5 mm

Viimeisessa liinat ovat kuvattu "nurjalta". Langassa on 50% puuvillaa ja 50% pellavaa ja olettaisin pellavan tekevän langasta vähän rouhean tuntuista. Yllättäen neuloessa kuitenkin tykästyin langan tuntumaan ja melkein voisin harkita tekeväni siitä jotain isompaakin!

Nämä hedelmätaulut ovat ristipistotöitä useamman vuoden takaa ja olivat "samassa paketissa". Keittiön seinällä oli valmiiksi sopivassa paikassa ripustuskoukku ja minua ei huvittanut tehdä lisää reikiä seiniin joten kiinnitin taulut toisiinsa puuvillalangan ja nastojen avulla ja ripustin ylimmän koukkuun ja muut roikkuvat siis langan varassa. Vuosien saatossa kiinnityslanka on tainnut antaa periksi joten pitäisi kai uusia se.

Ei kommentteja: