14.5.2008

Vanhoja tekeleitä

Seuraavassa esittelen muutaman vanhan helmityöni, jotka onnistuin kaappien kätköistä kaivamaan esiin. Nämä olivat ensimmäisiä korujani, lukuun ottamatta yksinkertaisia "pujota siemenhelmiä nauhaan ja solmi kiinni" -kokeiluja. Muut vastaavat ovat jo hajonneet ja hävinneet, vaikka niitä tein aikanaan useita, nämä kaksi löytyi vielä korulaatikon pohjalta lähes hylättyinä.

Daisy-kuvioiset ranne- ja nilkkakoru siemenhelmistä.

Siemenhelmistä oli halpaa ja helppoa aloittaa, tosin huomasin kyllä nopeasti, että en erityisemmin välitä isommista siemenhelmitöistä. Seuraavana vaiheena oli siirtyä lasihelmiin ja halpoihin metalliosiin. Tuosta vaiheesta ei juurikaan jäänyt mitään koruja tallelle. Tein niitä kyllä jonkun verran, mutta olen purkanut ne, koska ne ovat jääneet käyttöä vaille. Ilmeisesti koruilu innostus kasvaa monilla juuri tällä lailla hiljaa hiipien, nyt olen edennyt vihdoin vaiheeseen jossa vuorossa ovat varovaiset kokeilut oikeilla kivihelmillä ja hopeoidulla kuparilangalla. Innostuin tuosta metallilanka kieputtelusta jo pari vuotta sitten ja tein silloin tämän rannerenkaan.

Petrolin sininen rannekoru metallilangasta, hopeoidusta kuparista ja hopeoitu lukko.

Tätä on tullut käytettyä yllättävän paljonkin, ainoa ongelma on korun hauraus, kuvassakin näkee miten metallilanka on painunut kuopille. Tuo sininen metallilanka on liian ohutta ja pehmeää tarkoitukseen. Kieputtelu mallin löysin jostain*, mutta olen aikoja sitten autuaasti unohtanut mistä. Olen miettinyt, että pitäisi ehkä joskus kokeilla tehdä vastaava koru paremmasta materiaalista, koska olen todella pitänyt tuosta. Välineitä tuota tehdessäni oli ainoastaan muuten noin 2,5 mm sukkapuikko ja pyöröpihdit.

*Muok. 20.5.2008 Löysin vahingossa idean alkulähteen, nimittäin WigJigin sivuiltahan tuo selvästi on peräisin.

Ei kommentteja: