15.5.2008

Riipus ja patinointi

Kirjaimellisesti toinen tekemäni kieputtelu riipus. Tältä se näytti vielä eilen.

Riipus hopeoidusta kuparilangasta ja meripihkan värisistä lasihelmistä. Helmien halkaisija 6 mm ja riipuksen korkeus 5 cm.

Periaatteessa ihan nättihän tuo oli tuoltaankin. Muiden blogeja selaillessa sain idean kokeilla kananmuna-patinointia ensimmäistä kertaa. Olisi tietenkin kannattanut aloittaa jollain vähän pienemmällä kohteella ensin, mutta innostuin asiasta joten ei muuta kuin toimeksi. Ja sehän toimii, siis kanamunalla patinointi! Hauskin vaihe sitten olikin koettaa irrottaa ylimääräinen patina pois, minullahan ei ole mitään oikeita välineitä hommaan. Pitäisi ilmeisesti käydä rautakaupassa hakemassa ainakin sopivaa hiekkapaperia. Homma hoitui siis tässä tapauksessa ihan vain pesupulverilla hinkkaamalla. Tästä taitaa tulla uusi lemppari oikeasti, siis patinoinnista. Olen hiukan allerginen liialle säihkeelle koruissani ja silti pidän hopeasta.

Samainen riipus patinoituna.

En meinannut malttaa illalla mennä nukkumaan, kun olisin halunnut vain tuijotella mitä pussissa tapahtui. Laitoin kyllä muutakin tavaraa patinoitumaan, mutta lähinnä kokeilu mielessä, siis sekalaisen seurakunnan hopeoituja osia ja hopeahelmiä. Tajusin vasta aamulla, että olisi pitänyt laittaa samaan aikaan patinoitumaan nauhanpäät ja jokin korulukko, nimittäin ajattelin ripustaa tämän yksinkertaisesti puuvillanyöriin tai sitten nahkanauhaan. Oli vain taas niin kiire, kun sen idean sain, että en ehtinyt jalostaa ajatusta valmiiksi mitä tuolle riipukselle oikein meinaan tehdä. Täytyy nyt koettaa miettiä ja keksiä mitä muuta voisi samalla patinoida ennenkuin laitan toimeksi seuraavan kerran.

Taidan ehkä poistaa riipuksesta patinaa vielä hieman lisää, vaikka on tuo noinkin käyttökelpoinen. Kuva ei ehkä anna ihan totuuden mukaista sävyä, koska ennen-kuva oli otettu luonnonvalossa auringon paistaessa ja jälkeen-kuva umpipilvisellä kelillä. Valokuvaustaitoni on kyllä muutenkin surkea, onneksi edes kamera on hyvä. Pitäsiköhän sen käyttöön vihdoinkin paneutua, johan tuo kapine talossa on ollut muutaman vuoden :D joten voisin jopa vilkaista sitä tiiliskiven kokoista manuaalia.

Ei kommentteja: