25.5.2012

Värikimara

Ennen tänne lähtöä ostin pinon Asarumin värjäämiä sukkalankoja Etsystä. Ostohetkellä minulla ei ollut mitään isompia suunnitelmia, mutta päätin ottaa langat mukaan tänne ja vaikka neuloa muutamat parit raitasukkia, jos en muuta keksisi.

Törmäsin sattumalta sukkaohjeeseen joka oli vain pakko toteuttaa, ei ollut muuta vaihtoehtoa, kun iski visio. Aika usein minulle käy muutenkin niin, että vaikka ostaisin langat mielessä tietty projekti niin muutan aina mieleni. Näen toisen ohjeen joka suorastaan karjuu kuuluvansa lankojen kanssa yhteen. Olen nostanut jo kädet pystyyn ja tyydyn kadehtimaan ihmisiä jotka pysyvät suunnitelmissaan. :)

Malli: Crystal Socklet, Knitty Spring/Summer 2012 (rav it)
Lanka: Yarngrimoire Yarns Pick-a-sock, arvio 75 g.
Puikot: 2,75 mm ja 3,00 mm

Näitä neuloessa tuli uusia tekniikoita repertuaariini. En edes tiedä onko tuolle aloitukselle suomenkielistä nimitystä, mutta ohjeessa käytetään nimitystä flat-knit Bosnian stockinette square toe. Osaan neuloa englanninkielisista ohjeista paremmin, koska en osaa termejä suomeksi. Joka tapauksessa tein provisional cast on -aloituksen jotta varpaisiin ei olisi tullut mitään möykkysaumaa. Sukat aloitetaan neulomalla tasona pieni neliö jonka reunoista poimitaan silmukat ja aloitetaan lisäykset heti.

Kantapäät on neulottu jälkikäteen ja piti ottaa kuva milta kantapää näyttää ilman jalkaa. Ainakin omaan silmään ne ovat huvittavan näköiset. Uskomatonta miten hyvin ne istuvat jalkaan ja ilman ahkeraa sovittamista olisi usko loppunut neuloessa. Tein ensimmäiseen sukkaan muutaman lisäkerroksen varteen jo alunperin, mutta sovittaessa sitä päätin, että haluan varresta pidemmän joten purin vähän vartta ja pidensin sitä oman maun mukaan ja vaihdoin reunuksen ribbiin. Tykkään sukista ja pitää jatkossakin uskaltautua testailemaan itselle vähän oudompia tapoja toteuttaa tuttuja neuleita.

Lankoja jäi vielä reilusti, mutta tein väliloikan huivin kimppuun. Sain Ravelryssä SYT:inä lahjaksi huiviohjeen Laululinnulta eli Karoliinalta ja se toimi tehokkaana kimmokkeena tilata vähän lankaa. Jotain tälläistä on puikoilla nyt!

5 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Upeita lankoja ja iloiset sukat :)

Mie teen aina kärkialoituksen sukkiin niin että neulon pienen neliön ja poimin sen reunasta silmukat :D Opin sen Punokset Puikoille -kirjasta. Lappualoitukseksi sitä siinä kutsuttiin, mutta lopputulos ei kyllä ole ihan samannäköinen kuin siun sukissa...

Breezie kirjoitti...

Jännät sukat! Ja muutenkin herkullisen värisuä lankoja sulla :)

Neulisti kirjoitti...

Ihan hurjat sukat! :) Upeat!

Tess kirjoitti...

Hienot sukat!

Mie oon pyrkinyt rohkeasti kokeilemaan itselleni ennalta tuntemattomia tekniikoita. Tulee mukavaa haastetta neulomiseen ja piristää mieltäkin, kun tekee välillä vähän eri tavoin.

Maikki kirjoitti...

Ai kun herkullisia värejä! Kivat sukat tuli.