28.2.2011

Electric gentleman

I needed some small and easy knitting to take with me on our holiday. As usual in the last minute I decided that socks are a nice little project and I picked a pattern and yarn. I asked my hubby which color he prefers and he picked the skein (colour Kornblume) and said it's enough eye catching for him. Nice change for the normal dull colors like grey or  black he likes.

I was suprised how much yarn these socks took. They are size 40 (EU) and not that long as you can see. Apparently I knit really, really, really tight but luckily I don't hurt myself with it. I don't have headaches or my hands aren't sore. Still I am planning to learn to knit looser because now I have to use metallic needles as I have tendency to break wooden needles. I wouldn't mind using metallic needles otherwise but I get rash if I knit too long with them.

Pattern / Malli: Gentleman's sock with Lorenzo pattern by Nancy Bush
Yarn / Lanka: Wollmeise Sockenwolle 80/20 Twin, 128 grams
Needles / Puikot: 2.5 mm

Tarvitsin jotain pientä ja helppoa neulottavaa lomareissulle. Tyypilliseen tapaan viime tipassa päätin, että sukat ovat mukava pieni neuletyö ja valkkasin ohjeen ja langan siihen. Kysyin avokilta minkä väriset sukat hän haluaa ja vaihtoehtojakin oli useampia. Yllättäen hän valitsi vyyhdin (värinä Kornblume) ja totesi sen olevan tarpeeksi räikeä. Kerrankin jotain vaihtelua iänikuisiin tylsiin mustiin ja harmaisiin.

Yllätyin kuinka paljon lankaa kulutin näihin sukkiin. Sukat ovat kokoa 40 ja eivät niin pitkät kuten kuvasta näkyy. Ilmeisesti neulon todella kireätä, mutta onneksi se ei aiheuta ongelmia minulle päänsärkyinä tai käsien kipeytymisinä. Siltikin minun pitää opetella neulomaan rennommin, koska nyt joudun käyttämään metallisia puikkoja, koska hajoitan säännöllisesti puisia neuloessani. Muuten voisin käyttää metallisia puikkoja, mutta saan niistä ärsyttäviä iho-oireita liian pitkään käytettyinä putkeen ja se ei ole kivaa.

Ei kommentteja: