2.9.2009

Swallowtail Shawl

Perjantaina loin silmukat tätä varten ja tiistaina päättelin valmiin huivin. Uskomatonta vai mitä!

Malli: Swallowtail Shawl by Evelyn A. Clark
Lanka: Teetee Kamena n. 80 g.
Puikot: 4,5 mm

Tämä oli ensimmäinen neulomani Swallowtail ja alan ymmärtää miksi tämä on suosittu malli. Nupp'ien (mitähän nämä olisi niinku suomeksi?) neulominen ei tunnu mitenkään työläälle minusta ja muutenkin mallikuviot olivat niin helppoja, että opin ne parin toiston jälkeen aina ulkoa. Tuntui kuin tämä olisi neuloutunut itsestään. Kokoa huiville tuli 123 cm x 56 cm.

Pyrin käyttämään langan mahdollisimman loppuun ja tein muutamia ylimääräisiä toistoja ensimmäistä mallikertaa. Seuraava kaavio ei sopinut suoraan jatkoksi joten jouduin kaventamaan muutaman silmukan pois, mutta mielestäni niitä ei edes huomaa. Rypyt kyllä näkyy turhan hyvin. Pingotin huivin, mutta ilmeisesti en antanut sen kuivua tarpeeksi ja nyt siitä näkee mistä kohtaa se oli taiteltuna yön yli. Blaah, pitää pingottaa uudelleen ennen kuin annan tämän eteenpäin.

5 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

No on kyllä uskomatonta! Tosi nätti. Kutoutuiskohan se mullakin itsestään...? ;) Ehdottomasti hyppäs nyt to-do-listalla kärkipäähän! Hienoa työtä!!

Iina Kraak kirjoitti...

Hieno saavutus ja hienoa työtä! Kuten edellisen postauksen Lacy Baktuskin. Nypyiksi niitä kai suomeksi kutsutaan. :)

Koskahan minä ehtisin tehdä omani...

Tess kirjoitti...

Oho, sie oot nopia neuloja. Kaunis huivi!

Huivin kannattaa tosiaan antaa olla pingotuksessa riittävän kauan. Jos ottaa liian aikaisin irti, huivi vetäytyy kasaan ja noita painaumia tulee helpommin.

Mari kirjoitti...

Kiitos kehuista :) Täytyy koettaa vastaisuudessa malttaa paremmin mielensä ja antaa huivien kuivua kauemmin.

Tiina kirjoitti...

Mulla on lankaa huivia varten, mutta en ole vielä löytänyt sitä oikeaa mallia. Tuo olisi oikein varteenotettava malli. Täytyy laittaa korvantaakse muistiin.