8.5.2009

Print O' The Wave

Malli: Print O' The Wave by Eunny Jang
Lanka: SWTC Xie, menekki n. 105 grammaa
Puikot: 4,5 mm puiset pyöröt

Huivi on n. 167 cm x 60 cm vapaana mitattuna. Laitoin liikaa perunajauhoja veteen, koska huivista tuli kuin tulikin liian jäykkä. Käsin rutistelemalla sain siihen eloa joten en ala pesemään ja pingottamaan uudelleen. Itselle muistiin tulevia varten: 1 litra vettä ja 1 rkl perunajauhoa on liikaa! Parempi voisi olla ehkä 1 litra: 1 tl.Hassua vai ironista tarvitsin vain 5 grammaa (jos sitäkään) lankaa uudesta kerästä. No eiköhän siitä lopusta saa tehtyä toisen huivin vielä jonain päivänä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kaunis huivi! Mulla on tuo sama malli työn alla. Mie neulon vaan 2,5 mm puikoilla, joten on valmis ehkä vuoden päästä :D

Mie en oo koskaan tärkännyt huiveja, kastellu ja pingottanut vain. Kaupassa myydään tärkkäysainetta, joka voisi olla turvallinen vaihtoehto. Pitsiliinoja tärkätessäni olen ainakin huomannut, että on vaikea saada aikaiseksi sopiva tärkkäysseos. Tulee niin helposti liian tönkkö lopputulos.

Mari kirjoitti...

Kiitos. Mulla on niin tiukka käsiala neuloessa, että yleensä otan suosiolla ainakin yhtä numeroa suuremmat puikot kuin ohjeessa on :) noilla 2,5 mm kyllä on melkoinen tikutteleminen sulla edessä. Tuo oli aika puuduttavaa tuo saman mallikuvion toistaminen.

Pitäisi muistaa kaupoissa katsella valmista tärkkäysainetta, se voisi tosiaan olla hiukan helpompi vaihtoehto. Kun sain päähäni idean tärkkäyksen kokeilusta niin hätähousuna piti kokeilla heti eikä enää miettiä muita vaihtoehtoja kuin mitä kotona oli saatavilla :D

Flikka kirjoitti...

Ihana huivi! Ja väri on kans kiva. En oo ikinä ajatellu, että huivejakin vois tärkätä. Kaikkea sitä oppii... :)

Mari kirjoitti...

Flikka, kiitos :) vähän liikaa vain meni sitä tärkkäysainetta tähän koeversioon, pitää koettaa uudelleen joskus.