20.1.2009

Virkattuja pöytäliinoja

Löysin lankoja kaapeista kaivaessani melkein valmiita projekteja. Vihreä pöytäliina on ollut valmiina jo vuoden, mutta en ole saanut aikaiseksi pingottaa sitä. No nyt sekin homma on tehty joten tadaa: Jotain valmista! Pöytäliina pääsi heti käyttöön.

Lankana Novita Virkkauslanka, menekki 102 grammaa ja ohje on (ehkä) jostain vanhasta Novitasta. Pituus 77 cm ja leveys 34 cm.

Tämä seuraava on jo toinen samanlainen virkkaamani pöytätäliina, ensimmäinen jäi lapsuuden kotiin aikanaan. Valitettavasti minulle kävi pieni kämmi tehdessäni tätä. Alku on virkattu luonnonvalkoisesta langasta ja reuna puhtaanvalkoisesta langasta. En huomannut virkatessani värin vaihtumista vaan vasta myöhemmin ihmettelin liinassa näkyvää selvää sävyeroa. Olen miettinyt millä värjäisin liinan, jotta sävyero ei olisi niin silmiin pistävä.

Lankana Novitan Virkkauslanka, menekki 151 grammaa ja ohje on jostain lehdestä irti reväisty sivu vuosien takaa. Liinan halkaisija on noin 85 cm.

Sain lankainventaarion loppuun eilen viimeinkin, olipa homma punnita eri laadut erikseen, mutta tiedänpähän nyt mitä lankaa löytyy minkäkin verran. Lankaa löytyy varastoista huimat noin 9,8 kg kaikki keskeneräiset mukaanlukien. En ole vielä varma heitänkö osan langoista roskiin. Tällä erää jätän ne vielä kaappiin, mutta jollen tämän vuoden aikana saa niistä aikaiseksi mitään niin joutavat roskiin. Kyse on noin kilosta puuvillaa josta olen koettanut moneen kertaan tehdä jotain järkevää ja langan kunto alkaa olemaan jo niin huono, että ei niistä siistiä jälkeä saa enää aikaiseksi. Minulla on myös tallessa kilon verran mummulta saatuja sekalaisia langanloppuja. Enimmäkseen varmaankin villaa tai villasekoitteita ja niitä en kyllä heitä pois vaikka en ikinä saisi käytettyä kaikkia.

Ei kommentteja: