1.9.2008

Välineitä ja piina!

Tilasin Omakorusta vasaran ja alasimen, saha ja terät Korupaja & Kankurinaitta Ky:stä ja sukkapuikkot ovat ihan omasta takaa :D Ensiksi harjoittelin kuparilangalla ja aloitin tietenkin piinalla. Muutamaa muutakin mallia olen harjoitellut, mutta niitä ei ole kuin tuollaiset minipätkät kuten tuota verkkoketjua, joka on harjoittelupiinan lisäksi kuvassa.

Sahan lisäksi tilasin hiukan 925 hopealankaa joista jo innoissani tein piinarannekorun itselleni. Käsin langan vääntäminen puikolle on todella raskasta, mutta tulipahan tehtyä, pitäisi varmaan käydä ostamassa ruuvipenkki jostain.


Ketjumalleja on muuallakin, mutta minusta CGMaille.comin piina-ohje on todella selkeä ja tuon mukaan kun tein niin hoksasin muutamassa minuutissa miten homma menee. Muita paikkoja mistä olen löytänyt ohjeita ovat mm. Derakon's Library ja Maille Artisans, josta on ohje verkkoketjulle.

Huh, siinäpä oli linkityksiä kerrakseen, toivottavasti johtavat oikeaan paikkaan...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi miten kaunis piina! Itsellekin herää jo himo päästä ketjuhommiin..

Mari kirjoitti...

Kiitos kommentista Katjuska. Mä kyllä suosittelen kaikille ainakin ketjujen punomisen kokeilemista, ei se ole ollenkaan niin hankalaa miltä näyttää. Sahaamisen opetteleminen on ollut työläintä, mutta sekin alkaa jo sujua ihan kuin itsekseen (eikä tule enää sormiin vekkejä).