20.3.2010

Jämälankojen tuhoaja

Kääk, minä tein sen taas. Aloitin uuden työn, mutta onneksi sentään yritän tuhota vanhoja jämälankoja urakalla. Käytän vanhat Novitan 7 veljekset ja vastaavan paksuiset villalangat tähän peittoon. Suosittu ohje löytyy Attic24:stä. Valmiina on tällä hetkellä noin 80 lappua, tosin viimeinen kerros uupuu, koska yhdistän palat lopuksi sillä viimeisellä kerroksella. On uskomattoman hauskaa sommitella värejä yhteen! Varsinkin kun minulla on paljon todella pieniä nöttösiä lankaa jotka voin nyt käyttää pois!

16.3.2010

Never ending story...

Ei mitään valmista esiteltäväksi auringon alla, olen tikuttanut sileää 3,5 mm puikoilla ja suristellut ompelukoneella ainakin tuplasti ylinopeutta.

Tällä neuletakilla on sentään mahdollisuuksia päästä valmiiksi asti ja vieläpä ihan inhimillisessä ajassa. Mukava lanka on jouduttanut edistymista, piti tarkistaa Ravelrysta milloin olen aloittanut ja siitä on vain kaksi viikkoa. Jotenkin kuvittelin, että työ on ollut kesken jo vaikka kuinka kauan. Kummallista.

Muistaakohan kukaan enää tätä? No ei se mitään, en minäkään ollut muistaa. Sunnuntaina Strömsötä katsellessa tuli ahaa elämys ja kaivoin ompelukoneen esiin ja testasin tikkaamista uudemman kerran. Kone suvaitsi tehdä siedettävää jälkeä joten pientä edistymista on havaittavissa.

Valmistuminen ei ole näköpiirissä ihan heti, mutta vastahan se on ollut työn alla reilu 10 kuukautta. Tavoitteeksi voisin ottaa vaikka Juhannuksen...

12.3.2010

Korvakorut

Korujen teko putki jatkui tänään korvakoruilla, en muistanutkaan kuinka kivaa korujen teko on parhaimmillaan. Joskus on vain tuntunut, että mitään valmista ei synny vaikka kuinka koettaa!

Indian summer: sterlinghopeaa, makeanvedenhelmiä, fluoriittia ja sitriiniä. Pituutta korvakoruilla on yhteensä noin 7 cm.

Nuppu: sterlinghopeaa ja makeanvedenhelmiä.

Molemmat korviksen ovat omaan käyttöön ja tykkään paljon! Hopeaa pitäisi kai tilata taas lisää joskus. Neulonta on viime aikoina vienyt voiton kaikesta muusta, mutta koruiluun onneksi palaan aina uudelleen ja uudellen, kivaa se on.

11.3.2010

Loskan keskellä

Ihmeiden aika ei ole ohi, tartuin korutarvikkeisiin pitkästä aikaa ja sain jopa jotain valmista aikaiseksi. Loskan ja harmauden keskelle aurinkoa ja väriä olkaa hyvät:

Säröakaatit olen tilannut Helmiliinalta ja ne ovat todella isoja n.10 x 14 mm, valmis koru painaa muhkeat 40 grammaa.

Lisää Wollmeisen 100% merino superwashia on kotiutunut: vasemmalta oikealle WD Okzident, Jeton, WD Orient ja Vroni (medium). Hepreaa? Niin minustakin aluksi tuntui, kun tankkasin värejä ja ihme nimityksiä jotka asiaan vihkiytyneet osasivat mennen tullen. Nyt ne ovat tulleet minulle jo tutuksi. Vähän ihmettelin aluksi mikä niissä langoissa nyt niin hienoa on, mutta nyt olen ehkä vähän hurahtanut. Ihan vähän vaan.

5.3.2010

Väriä...

Rakastan vihreää. Isoimmat aarteeni ovat päässeet puikoille: Rowanin Kidsilk Haze muotoutuu huiviksi ja Wollmeise neuletakiksi, toivottavasti!

4.3.2010

Kummipoika

Vihdoin ja viimein sain tehtyä loppuun tämän! Malli on helppo, lanka paksua ja teoriassa valmista olisi pitänyt tulla nopeaan. Aloitin tämän jo joulukuun puolivälissä, mutta sitten tapahtui kaikenlaista ja tämä hautautui muiden töiden alle.

Malli: Pikkuveli by Suvi Simola
Lanka: Novita 7 veljestä, n. 360 grammaa yhteensä
Puikot: 4,0 mm ja 4,5 mm

Kokona on isoin (8 vuotias) ja noudatin muuten ohjetta, mutta neuloin vartaloon ja hihoihin vähän lisäpituutta. Väreinä jälleen kerran keltainen, vihreä ja musta jotka tulevat saajan suosikkijoukkueen väreistä. Pipon kanssa melkein samaa sarjaa vai mitä? Enää saa jännittää onko takki sopiva. Ihan kiva fiilis jäi tämän neulomisesta. Ainoa kumma asia oli vihreän 7 veljeksen neulonta tuntuma, lanka tuntui neuloessa ihan muoville verrattuna mustaan ja keltaiseen. Lanka nitisi puikoilla vaikka se kuitenkin on koostumukseltaan samaa lankaa noiden kahden muun kanssa, valmiissa neuleessa en huomaa tuntumasa eroa värien kesken.

3.3.2010

Paluu menneeseen

Joskus yksinkertaisetkin asiat voivat viedä kauan. Nolottaa myöntää, että olen unohtanut milloin ylipäänsä olen virkannut tämän, saati kuinka kauan siitä on kun päätin värjätä sen. Yli vuosi sitten esittelin liinan täällä ja se oli jo silloin lojunut kaapissa odottamassa muutaman vuoden.

Ohje: ei aavistustakaan
Lanka: Novita Virkkauslanka valkoinen 151 grammaa, värjätty Dylonin tekstiilivärillä Tulip Red.
Puikot: ei aavistustakaan

Liina sai aikanaan värjäystuomion, koska siinä erottuu selvästi missä kohtaa olen vaihtanut kerää. Keskustan olen virkannut luonnonvalkoisella ja reunan puhtaanvalkoisella. Ruokapöytä vaihtui syksyllä pyöreään joten nyt liinalle on käyttöä ja pidän kyllä itse enemmän siitä värikkäänä kuin valkoisena.

1.3.2010

Tarpeistoa keittiöön

Päätin sitten minäkin viimein tarttua villitykseen neuloa tiskiluutuja. Nämä kaksi pääsevät heti käyttöön ja mikäli ovat toimivia niin lisää seuraa. Kerä Allinoa tuli kaupantekijäisinä muiden lankaostoksien ohessa joten juuri muuhun siitä ei olisi riittänytkään. Malleja tuntuu löytyvän Ravelryssä joka lähtöön ja tympiinnyin niiden selailuun joten omasta päästä The Knitter's Biblen avulla nämä syntyivät ilman mainittavampaa aivotyötä. Reunus on molemmissa helmineuletta. Ensimmäistä varten loin 51 ja toista varten 55 silmukkaa.

Malli: omasta päästä, mallikuvio Basketweave Stitch TKB:sta
Lanka: BC Garn Allino, noin 22 grammaa
Puikot: 3,5 mm

Malli: Omasta päästä, mallikuvio Pennant Stitch TKB:sta
Lanka: BC Garn Allino, noin 24 grammaa
Puikot: 3,5 mm

Viimeisessa liinat ovat kuvattu "nurjalta". Langassa on 50% puuvillaa ja 50% pellavaa ja olettaisin pellavan tekevän langasta vähän rouhean tuntuista. Yllättäen neuloessa kuitenkin tykästyin langan tuntumaan ja melkein voisin harkita tekeväni siitä jotain isompaakin!

Nämä hedelmätaulut ovat ristipistotöitä useamman vuoden takaa ja olivat "samassa paketissa". Keittiön seinällä oli valmiiksi sopivassa paikassa ripustuskoukku ja minua ei huvittanut tehdä lisää reikiä seiniin joten kiinnitin taulut toisiinsa puuvillalangan ja nastojen avulla ja ripustin ylimmän koukkuun ja muut roikkuvat siis langan varassa. Vuosien saatossa kiinnityslanka on tainnut antaa periksi joten pitäisi kai uusia se.