26.5.2008

Lisää ostoksia

Viimeinkin ne aarteet kotiutuivat, olen hipelöinyt niitä nyt puoli tuntia kuola valuen ja miettinyt pitäisikö kaivaa kaikki korusälä esiin ja alkaa tekemään jotain noista kaunottarista.

Tässäpä ne ovat.

Ylhäältä alaspäin nauhoissa: pyöreä savukvartsi (8 mm), pieniä nugetteja ruusukvartsia ja vihreää aventuriinia sekä putkenmallisia Intian akaatteja. Irrallaan pyörii: labradoriitti ovaaleita, sateenkaarifluoriittia, isoja vuorikristallinugetteja, sitruunakvartsia, värjätty akaatti, fasettihiottua vuorikristallia ja yksi sterlinghopeinen riipus. Alempana erikseen on kiitoslahja Satuhelmestä, josta siis tilasin ensimmäistä kertaa. En voi sanoa muuta kuin, että wow! Ensimmäistä kertaa olen katsellut huulipyöreänä kiitoslahjaa. Ilmeisesti fasettihiottua vuoriskristallia, ruusukvartsia ja jotain mitä en tunne veikkaus voisi olla intian akaattia. Kivien tuntemus on vielä aika heikkoa minulla, tunnustan. Kuinka ollakkaan näiden jälkeen viimeistään taitaa mopo karata käsistä. Ihania, ihania, ihania...

20.5.2008

Rannekoru

Tänään tehty ranneketju ja kaikki osat on kaivettu varastojen kätköistä. Viimeinkin sain käytettyä noita korulinkkejä, ilmeisesti alan uskaltaa käyttää tosissani noita Swarovskeja pois! On niitä vielä jäljellä useampia joten jään odottelemaan lisäinspiraatiota.

Swarovskin korulinkkejä, mustia lasihelmiä ja siemenhelmiä hopeasisuksella pujotettuna koruvaijeriin.

Sorruin tekemään taas helmitilauksen. Kamalaa, tämä hommahan repeää mulla ihan käsiin tällä menolla. Käyttämättömien pinoon on kasaantunut siemen- ja lasihelmiä joista en oikein tunnu keksivän mitään järkevää. Asiahan korjaantuu hautaamalla ne syvemmälle ja ostamalla uusia hienompia kivihelmiä tilalle :D

PS. Tänään tulee Euroviisujen karsinta ja minä pidän peukkuja Teräsbetonin finaalin pääsylle.

18.5.2008

Koruneula

Koruneulaan pujotettuna helmiä, ajattelin käyttää tätä rintakoruna tai sitten kiinnittämään napittomia neuletakkejani, miksei myös koruna olkalaukussa.

Koruneula johon pujotettu aventuriinia, hematiittia ja hopeoituja välihelmiä.

Valitusta toisesta aiheesta nimittäin huomasin juuri, että blogger on hävittänyt aiemman postauksen kaksi kuvaa! Mihin ihmeeseen? En ole muokannut tekstiä joten en ymmärrä. Ärsyttää, ehdin jo hävittää koneelta kuvat, koska kuvittelin niiden olevan tallessa täällä.

Muok: 20.5.2008 ne taas näkyvät ihan normaalisti, ilmeisesti Bloggerin temppuja, serveri tavoittamattomissa tai muuta sellaista?

16.5.2008

Yksinkertaiset korvakorut

Ottelua odotellessa sormet alkoivat syyhyämään, joten muiden hommien lomassa piti hipelöidä laatikon aarteita. Nyt kun sain lisää Swarovskia maltoin viimeinkin käyttää poiskin niitä. Minulla on ollut niitä jo jonkin aikaa, mutta en vaan ole malttanut käyttää niitä mihinkään. Nyt otin härkää sarvista ja tein kahdet korvikset. Jei, nyt ne on korkattu!

Korvakorut Swarovskin caprinsinisistä biconeista (4 mm, 6 mm ja 8 mm) ja muut osat antiikkimessingin väristä metallia. Korvakorujen kokonaiskorkeus 5 cm.


Swarovskin vaaleanvihreät kristallihelmet (8 mm) ja muut osat hopeoituja. Korvakorujen korkeus 5 cm.

On tuolle yhdelle yksinäiselle parikin, kuvasin hölmösti vain yhden. Yritin keksiä missä nuo korvakorut saisi oikein kuvattua, koska ei niitä voi pelkän tason päälläkään kuvata. Kuvausalustana toimii pari espressokuppia, ainoat valkoiset astiat koko taloudessa. Korvakorukoukut ovat suljettavat joten ei niitä mielellään väkisin paina tuon kupin laidan yli, saahan ne väännettyä takaisin toki, mutta täytyy miettiä asiaa vielä.

Helmiä

Olen jo pidempään haaveillut helmien teosta itselleni, viimeinkin sain aikaiseksi ostettua materiaalia sitä varten. Ostin helmiäislasihelmiä joilla ainakin aloitan, katsoo nyt sitten alkaako oikeat makeanvedenhelmet himottamaan näiden myötä myöhemmin, mutta harjoitellaan näillä nyt ensin.


Tässä ne loputkin ostokset ovat. Ei mitään kovin ihmeellistä tarttunut matkaan, paljon kaikkea hienoa jäi kyllä klikkaamatta ostoskoriin.


Sormet jo syyhyävät päästä käsiksi noihin pussukoihin, mutta täytyy malttaa jättää nuo nyt sitten iltaan ja siirtyä pakollisiin hommiin ennen sitä. Illalla minulla on aikaa näprätä, tv:stä tulee jääkiekkoa joten siinä katselun sivussa ehtii hyvin noita helmiäkin vilkuilla.

Tilasin muuten ensimmäistä kertaa Helmi Q:sta ja toimitus oli nopea ja tavarat hyvin pakattu. Pieni mainostus paikallaan, kun saa hyvää palvelua.

15.5.2008

Riipus ja patinointi

Kirjaimellisesti toinen tekemäni kieputtelu riipus. Tältä se näytti vielä eilen.

Riipus hopeoidusta kuparilangasta ja meripihkan värisistä lasihelmistä. Helmien halkaisija 6 mm ja riipuksen korkeus 5 cm.

Periaatteessa ihan nättihän tuo oli tuoltaankin. Muiden blogeja selaillessa sain idean kokeilla kananmuna-patinointia ensimmäistä kertaa. Olisi tietenkin kannattanut aloittaa jollain vähän pienemmällä kohteella ensin, mutta innostuin asiasta joten ei muuta kuin toimeksi. Ja sehän toimii, siis kanamunalla patinointi! Hauskin vaihe sitten olikin koettaa irrottaa ylimääräinen patina pois, minullahan ei ole mitään oikeita välineitä hommaan. Pitäisi ilmeisesti käydä rautakaupassa hakemassa ainakin sopivaa hiekkapaperia. Homma hoitui siis tässä tapauksessa ihan vain pesupulverilla hinkkaamalla. Tästä taitaa tulla uusi lemppari oikeasti, siis patinoinnista. Olen hiukan allerginen liialle säihkeelle koruissani ja silti pidän hopeasta.

Samainen riipus patinoituna.

En meinannut malttaa illalla mennä nukkumaan, kun olisin halunnut vain tuijotella mitä pussissa tapahtui. Laitoin kyllä muutakin tavaraa patinoitumaan, mutta lähinnä kokeilu mielessä, siis sekalaisen seurakunnan hopeoituja osia ja hopeahelmiä. Tajusin vasta aamulla, että olisi pitänyt laittaa samaan aikaan patinoitumaan nauhanpäät ja jokin korulukko, nimittäin ajattelin ripustaa tämän yksinkertaisesti puuvillanyöriin tai sitten nahkanauhaan. Oli vain taas niin kiire, kun sen idean sain, että en ehtinyt jalostaa ajatusta valmiiksi mitä tuolle riipukselle oikein meinaan tehdä. Täytyy nyt koettaa miettiä ja keksiä mitä muuta voisi samalla patinoida ennenkuin laitan toimeksi seuraavan kerran.

Taidan ehkä poistaa riipuksesta patinaa vielä hieman lisää, vaikka on tuo noinkin käyttökelpoinen. Kuva ei ehkä anna ihan totuuden mukaista sävyä, koska ennen-kuva oli otettu luonnonvalossa auringon paistaessa ja jälkeen-kuva umpipilvisellä kelillä. Valokuvaustaitoni on kyllä muutenkin surkea, onneksi edes kamera on hyvä. Pitäsiköhän sen käyttöön vihdoinkin paneutua, johan tuo kapine talossa on ollut muutaman vuoden :D joten voisin jopa vilkaista sitä tiiliskiven kokoista manuaalia.

14.5.2008

Vanhoja tekeleitä

Seuraavassa esittelen muutaman vanhan helmityöni, jotka onnistuin kaappien kätköistä kaivamaan esiin. Nämä olivat ensimmäisiä korujani, lukuun ottamatta yksinkertaisia "pujota siemenhelmiä nauhaan ja solmi kiinni" -kokeiluja. Muut vastaavat ovat jo hajonneet ja hävinneet, vaikka niitä tein aikanaan useita, nämä kaksi löytyi vielä korulaatikon pohjalta lähes hylättyinä.

Daisy-kuvioiset ranne- ja nilkkakoru siemenhelmistä.

Siemenhelmistä oli halpaa ja helppoa aloittaa, tosin huomasin kyllä nopeasti, että en erityisemmin välitä isommista siemenhelmitöistä. Seuraavana vaiheena oli siirtyä lasihelmiin ja halpoihin metalliosiin. Tuosta vaiheesta ei juurikaan jäänyt mitään koruja tallelle. Tein niitä kyllä jonkun verran, mutta olen purkanut ne, koska ne ovat jääneet käyttöä vaille. Ilmeisesti koruilu innostus kasvaa monilla juuri tällä lailla hiljaa hiipien, nyt olen edennyt vihdoin vaiheeseen jossa vuorossa ovat varovaiset kokeilut oikeilla kivihelmillä ja hopeoidulla kuparilangalla. Innostuin tuosta metallilanka kieputtelusta jo pari vuotta sitten ja tein silloin tämän rannerenkaan.

Petrolin sininen rannekoru metallilangasta, hopeoidusta kuparista ja hopeoitu lukko.

Tätä on tullut käytettyä yllättävän paljonkin, ainoa ongelma on korun hauraus, kuvassakin näkee miten metallilanka on painunut kuopille. Tuo sininen metallilanka on liian ohutta ja pehmeää tarkoitukseen. Kieputtelu mallin löysin jostain*, mutta olen aikoja sitten autuaasti unohtanut mistä. Olen miettinyt, että pitäisi ehkä joskus kokeilla tehdä vastaava koru paremmasta materiaalista, koska olen todella pitänyt tuosta. Välineitä tuota tehdessäni oli ainoastaan muuten noin 2,5 mm sukkapuikko ja pyöröpihdit.

*Muok. 20.5.2008 Löysin vahingossa idean alkulähteen, nimittäin WigJigin sivuiltahan tuo selvästi on peräisin.

13.5.2008

Aloittelija vauhdissa!

Hih, ensimmäistä kertaa olen blogaamassa joten katsotaan mitä tästä tulee. Aiheitani en ole vielä tarkasti rajannut, mutta näin alkuun luulisin pysytteleväni enimmäkseen koruissa. Kenties muitakin käsitöitäkin tulee esiteltyä eli siis yleisesti räpellyksiäni.

Pidemmittä puheitta ensimmäinen julkisesti esitelty koruni. Tämän riipuksen tein tänään muutamia Eni Okenin malleja lainaten.

Kividonitsi aventuriinia, hopeoitua kuparilankaa paria eri vahvuutta ja hopeoituja metallihelmiä. Riipuksen korkeus on noin 4 cm.

Ja sitten se räpellyspuoli tuossa riipuksessa, nimittäin onnistuin sähläämään. Paraatipuoli olisi ollut toinen, mutta tv:tä samalla katsellessäni epähuomiossa taivutin tuon ripustuslenkin väärälle puolelle ja päättelin metallilangan sinne, vasta kuvatessa huomasin tuon. Onneksi tuo nurjapuoli ei ollut ihan hirveä joten mitäpä sitä korjailemaan (tai kenties aiheuttamaan lisätuhoa), vielä kun keksisin mihin tuon ripustaisin.